fbpx

LED display FAQ

LED displays – spørgsmål og svar

Her finder du svar på spørgsmål vedrørende LED displays. Når man skal købe et LED display er der flere tekniske spørgsmål at tage hensyn til – især når man skal sammenligne LED displays og priser. Hvad betyder de forskellige tekniske betegnelser? Det forsøger vi at give svar på her.
Finder du ikke svaret her, er du meget velkommen til at kontakte os!

 • Hvad er pixel pitch

  Pixel pitch er et udtryk for afstanden mellem pixels på et LED display. Pixel pitch angives i mm. Jo mindre afstand mellem pixels, desto flere pixel kan der være på displayet. Dermed bliver visningskvaliteten (opløsningen) højere. Det vil sige at et display med 5 mm pixel pitch har en meget højere opløsning end et display med for eksempel 8 mm pixel pitch.

 • Hvad betyder pixel pitch for visningsafstanden?

  Skal man kunne se billedet på LED displayet tydeligt ved en kort visningsafstand, skal pixel pitch være lav. Er visningsafstanden stor kan man gå op i størrelsen på pixel pitch.

 • Hvad er optimal visningsafstand for LED displays

  Når man køber et LED display er det vigtig, at tage højde for visningsafstanden og pixel pitch for at opnå den bedste/nødvendige
  kvalitet.
  En tommelfingerregel siger, at ved 1 mm pixel pitch er mindste visningsafstand 1 meter, ved 2 mm er mindste visningafstand 2 meter og så fremdeles.Den optimale visningsafstand er dog lidt længere. Se nedenstående tabel.

  LED display visningsafstand

  Det er vigtig at vælge den rigtige pixel pitch til LED displayet eller måltavlen. Jo mindre pixel pitch, desto flere dioder (pixels) og dermed også en højere pris. Til måltavler anbefaler Danish Display Solution at man vælger en pixel pitch på 6 mm eller derunder, da der også skal vises video/sponsorreklamer.

 • Hvad betyder nits?

  Nits angiver lysstyrken på et LED-display. Jo større antal nits et display har, jo lysere er skærmen. Er displayet for eksempel en måltavle, der er placeret udendørs, der det nødvendigt med et højere antal nits, da man skal kunne se måltavlen i sollys. Er det derimod en måltavle, som er placeret i en sportshal, kan man vælge et display med lavere antal nits.

Kontakt os

Kontakt os

Oplysninger

Danish Display Solution

Vestergade 11, 5540 Ullerslev
Telefon: +45 50 30 70 70
Email: hhr@d-d-s.dk

Danish Display Solution Hvidkærvej 39, 5250 Odense SV, +45 31 36 29 30 Variable vejtavler | LED displays | Byggeplads | Måltavler | Software Kontakt | bookaspot.dk
Gå ikke glip af nyheder og kampagner

Gå ikke glip af nyheder og kampagner

Tilmeld din email til vores nyhedsbrev og modtag nyheder og kampagnetilbud direkte i din mailboks. Vi deler ikke din mail med andre og sender højst 6 mails om året. 

Tak for din tilmelding!